yazikusagi.com

Tasarımcılar İçin Renk Araçları

Renk bir tasarımı, tasarım haline getiren en önemli unsurdur. Doğru renk seçimi ve renk geçişleri sayesinde tasarım yepyeni bir hal alır. Renk araçları tasarımcı kişiler için çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Aşağıda yer alan renk araçları siteleri üzerinden yararlanarak tasarımlarınıza canlılık katabilirsiniz.

Renk Paleti Siteleri

Renk paleti siteleri 24 Mayıs 2020 tarihinde tek tek gezilerek kontrol edilmiştir. Erişim sağlanamayan bir site karşınıza çıkar ise büyük ihtimal kapatılmış veya anlık olarak sunucu hatası meydana gelmiştir. Bb renk kodları sayesinde istediğiniz rengi tasarımlarınızda kullanabilirsiniz.

* Adobe Color

* 0to255

* Colormind

* Color Hunt

* Colrd

Benim en çok hoşuma giden renk paleti siteleri arasında 1. Sırada yer alıyor. Site üzerinde binlerce sayıda görsel bulunuyor ve bu görsellerde hangi renk tonları kullanıldığını palet üzerinden görebiliyorsunuz. Gradientler, görseller, renk araçları, paletler ve çok daha fazlasını tek bir site üzerinde bulabiliyorsunuz. Dilerseniz internette bulduğunuz bir görseli site üzerine yükleyerek renklerini bulabilirsiniz. Tabi bunun için damla aracı daha pratik bir yol olabilir.

* Paletton

* Check My Colours

Bu sitenin kullanımı oldukça kolaydır. Hoşunuza giden bir web sitesi var ve web sitesinin renkleri çok hoş duruyor. Yapmanız gereken tek şey sitenin adresini buraya yapıştırmak ve check butonuna basmak. Karşınıza sitede kullanılan bb renk kodları çıkacaktır.


Yorumlar

Yapacağınız yorumlarda kendi fikirlerinizi belirtiniz. Sağdan soldan kopyala-yapıştır yapmayınız! Kimseye hakaret etmeyiniz! Gizlilik ve yorum kurallarımız için buraya tıklayınız.