yazikusagi.com

Misafir Yazarlık

Merhaba, para para para para diyen ek iş ilanları arayanlar. Bugün sizlere en sevdiğim ek iş yöntemlerinden birisi olan misafir yazarlığı anlatacağım. Bu yöntemi isterseniz ücretsiz backlink almak için kullanabilir ya da para kazanmak için kullanabilirsiniz.

Misafir yazarlık nedir?

Misafir yazarlık, bir başkasına ait web sitesinde sizin yazdığınız yazının yayınlanmasıdır. Özellikle niş bir siteye sahip kişiler bir yerden sonra tıkanmakta ve yazacak bir konu bulamamaktadır. Bu yüzden sitelerine ücretli veya ücretsiz yazarlar alırlar. Ben bu ek gelir elde edebilecek işi ücretsiz olarak yapmayı tercih ediyorum. Çünkü misafir yazarlık yaparak kaliteli bir backlink sahibi oluyorsunuz. Buna sitenizin tanıtımı olarak bakabilirsiniz. Kaliteli bir sitede tanıtım yazısının fiyatı günümüzde 50 TL ile 2500 TL arasında değişmekte. Siz bunu ücretsiz bir şekilde almış oluyorsunuz.

Tabi misafir yazarlık yapacağınız sitenin sizin siteniz ile uyumlu bir konuya hitap etmesi önemli bir etken.

Misafir yazarlık nasıl yapabilirim?

Misafir yazarlığı, ek iş ilanlarını Google üzerinde aratarak bulmanız mümkün. Ek olarak sadece misafir yazarlık ve konuk yazarlık kelimelerini arattığınızda karşınıza birçok site çıkıyor. Ancak çok kaliteli sitelere denk geleceğinizi sanmıyorum. Bu yüzden Wmaraci ve r10 gibi siteler üzerinde misafir yazarı arayan kişileri bulmanız gerekiyor. 100 kelime bir makalenin fiyatı 1 TL gibi bir düşük rakamdan satılıyor iken bu şekilde yaptığınız bir yazarlık 100 kelime de 3 TL ve üzerini kazanmanıza olanak sağlıyor. Çünkü bu kişiler sizin de siteniz olduğunu biliyorlar. Size ait siteler referans görevi görüyor. Bu sayede yazılarınızın ve sizin değeriniz artmış oluyor. Genel olarak site sahipleri en az 300 kelimelik bir makale istemekte. Bu yüzden istediğiniz gibi bol miktarda para para para para kazanmanız mümkün hale geliyor.

Özellikle Onedio tarzı 1000 kelime ve üzerinde makale fiyatları gerçekten yüksek diyebilirim. Kesin bir fiyat veremiyorum çünkü sitelerin Alexa ve Türkiye sıralamalarına, hitlerine göre aldığınız ücretler değişiklik gösterebilmekte.

*Sizde sitelerinizde misafir yazarlık hizmeti sunacak iseniz şunu belirtmemde fayda var, Google tarafından misafir yazarlık yapılması yasaktır. Tespiti halinde hesabınız kapatılabilir ya da Google tarafından geri sıralara düşürülebilir. Bu yüzden misafir yazarlık diye sitenizde bir kategori açmanızı ve buradan yazar alımı yapmanızı tavsiye etmiyorum. Forum sayfalarından yazar bulmanız çok daha faydalı olacaktır. Ayrıca olarak aldığınız yazılara da dikkat etmelisiniz. +18 sitelere link verilen yazıları kabul etmemelisiniz. Ayrıca bunun dışında maksimum 3 adet link çıkışı yapmalısınız. Çok fazla link çıkışı yapmak sizin otoritenizi düşüren bir etkendir. Bu yüzden ücretli olarak misafir yazarlık hizmeti almanız çok daha iyi olacaktır.

Misafir yazarlık için gerekenler nelerdir?

*En az 300 kelime makale (başlangıç kelime sayısı sitelere göre değişiklik göstermekte. Ancak ortalama 300dür)

*Makale daha önce başka bir sitede yayınlanmamış olmalıdır.

*Kopya içerik olmamalıdır. Sadece 1 cümlenin kopya olması bile yayınlanmaması ve kabul edilmemesi için yeterli bir faktördür.

*Yazıyı teslim ettikten sonra başka bir sitede ya da sosyal medya hesabında paylaşımda bulunmamalısınız.

*Makale sitenin diline ve konusuna uygun olmalıdır. Türkçe bir sitede İngilizce yazı yayınlanmamalı ya da film sitesinde gezi yazısı paylaşılmamalıdır. İçeriklerinizi buna göre hazırlamalısınız.

*Yazdığınız makale konusu sitede önceden yazılmış bir konu üzerine olmamalıdır.

*Makale kendi sitenizi tanıtan bir yazı olamaz.

*Yazım kurallarına dikkat edilmeli. Şive kullanılmadan İstanbul Türkçesi ile yazı yazılmalıdır.

*Makalede bulunan resim sayısı en az 1 adet olmalıdır.

Yukarıda verilen bilgiler site sahiplerinin inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilmekte olup. Standartlar en düşük şartlar yukarıdaki gibidir.


Yorumlar

Yapacağınız yorumlarda kendi fikirlerinizi belirtiniz. Sağdan soldan kopyala-yapıştır yapmayınız! Kimseye hakaret etmeyiniz! Gizlilik ve yorum kurallarımız için buraya tıklayınız.