yazikusagi.com

En Çok Kullanılan WordPress SEO Eklentileri

En çok kullanılan wordpress SEO eklentileri sayesinde sizlerde web sitelerini daha kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Günümüzde pek çok firma ve kişi site tasarımında WordPress’i tercih ediyor. Bu tercihin altında ise pek çok sebep yatıyor. Açık kaynak kodlu içerik yönetimine imkân tanıyan WordPress, sağlamış olduğu pek çok kolaylığın yanı sıra özelleştirilebilir ve optimize edilebilir. WordPress’in en önemli eklentileri ise search engine optimization, güvenlik ve kullanıcı etkileşimini arttırabilmek için liste biçiminde oluşturulan eklentilerdir. WordPress SEO eklenti, tema ve daha pek çok kolaylık sunması ile lider bir konumda. Tüm dünyada en fazla trafiğe sahip olan 1 milyon web sitenin %51,26’si WordPress kullanıyor.

WordPress Seo eklentisi ile fark yaratın. Yeni seo teknikleri ile beraber kullanacağınız eklentiler sitenizin daha yükseklerde yer almasını ve daha çok trafik çekmesini sağlayacaktır.

En Çok Kullanılan WordPress SEO Eklentisi: by Yoast

WordPress kullanıyorsanız eminim bu eklentiyi duymuşsunuzdur. En çok kullanılan wordpress SEO eklentileri arasında zirveyi Yoast hak ediyor. Açıkçası bende kendi sitemde SEO eklentisi olarak bunu tercih ediyorum. En büyük nedeni ise çok kolay kullanıma sahip olmasıdır. Kırmızı, turuncu ve yeşil renkler sizin için önem arz ediyor. İçeriğiniz kırmızı yanıyorsa onu çöpe atabilirsiniz. Tabi bu işin şakası… Bu eklenti ile kırmızı yanan makalenizi yeşile çevirmeniz mümkündür. Çünkü eklenti size ne yapmanız gerektiğini söylüyor.

15 milyonun üzerinde indirilen Yoast en çok kullanılan search engine optimization eklentisi olma özelliğine sahip. Kaliteli bir içerik oluşturmaya imkan tanıyan Yoast teknik optimizasyon özelliği sayesinde yaygın bir kullanıma sahip. Yoast’un Google News SEO modülü, link öğeleri, XML site haritaları, meta etiketleri optimize etme ve ekleme, RSS optimizasyon, fonksiyonları içeri ve dışarı aktarma gibi çeşitli özellikleri bulunuyor.

All-In-One SEO Pack

Yoast ile beraber en çok tercih edilen eklenti olan All In One Seo Pack otomatik olarak arama motorları için başlıkları optimize etme ve meta etiket üretme özelliğine sahiptir. Kopya içerikleri engellemenize yardımcı olur ve Google Analytics desteği sağlar. Özellikle Türkçe dil desteği ile Türkiye’de en çok kullanılan eklenti olma özelliğine sahip.

Platinum Seo Plugin

All In One ile benzer özelliklere sahip olan bu eklenti ekstra olarak kalıcı bağlantılarda (permalink) değişiklik yapmanız durumunda, otomatik olarak 301 yönlendirmesi yapıyor.

SEO Ultimate

Ultimate ile meta açıklamalarını ve başlık etiketlerini tekrar yazabilir ve iç linklere çapa metin oluşturabilirsiniz. Eklentinin gelişmiş özellikleri içerisinde canonical URL, rich snippet oluşturma, 404 sayfası, yazar vurgulayıcı ve link maske oluşturma bulunuyor.

SEO Smart Links

Blog içerisinde verilmiş olan linklerde blank ve nofollow etiketi gibi çeşitli alternatiflerden faydalanılmasını sağlar.


Yorumlar

Yapacağınız yorumlarda kendi fikirlerinizi belirtiniz. Sağdan soldan kopyala-yapıştır yapmayınız! Kimseye hakaret etmeyiniz! Gizlilik ve yorum kurallarımız için buraya tıklayınız.