yazikusagi.com

403 Yasak Hatasını Çözmek

Geçmişte sayfalarım üzerinde değişiklik yapıp, bütün yazılarımı ve mevcut sayfalarımı statik dosyaya çevirmiş ve siteme HTML belgesi olarak yüklemiştim. Ana dizine ise bir içerik yönetim sistemi kurmuştum. Böylece site ana dizininde index.php ve index.html şeklinde iki adet dosyayı kullanmaya başlamıştım.

index.php ile içerik yönetim sisteminin ana dosyasını, index.html ile statik hale çevirdiğim ve bir dizin altına eklediğim dosyaları çağırdığımı belirteyim. Hata, bu index.html dosyalarının açılmasında yaşanmaktaydı. İlgili konu linklerine tıklayınca aşağıdaki hatayı alıyordum:

Linux sunucu üzerinde çalıştığımı da belirteyim.

Windows sunucularda karşılaşılan benzer 403 hatası nasıl çözülür, onu bilemiyorum. Ama benim gibi linux sunucu ile çalışıyorsanız .htaccess dosyanıza şu satırı eklemeniz yeterli olacaktır:

DirectoryIndex index.php index.html

index.php dosyasını önce yazarsanız, ilk önce bu tür dosyalar açılır. Yukarıda verdiğim kodda index.html önce yazılsaydı, index.html dosyası öncelikli olarak açılmaya çalışacaktı.


Yorumlar

Yapacağınız yorumlarda kendi fikirlerinizi belirtiniz. Sağdan soldan kopyala-yapıştır yapmayınız! Kimseye hakaret etmeyiniz! Gizlilik ve yorum kurallarımız için buraya tıklayınız.